Nyheter

 • Nya medarbetare

  Strax innan sommaren rekryterade vi två nya medarbetare.

  Ny säljare för CNC är Calle Andersson. Calle känner fler av er sen tidigare och hans nätverk i branschen blir en jättebra tillgång.

  Ny tekniker på ytbehandling med ansvar för Costa och Cefla är Mattias Manfredsson. Mattias har 25 års erfarenhet från Kinnarps med sig in till oss. Han är i full fart med att ta över PeRoMacs tjänster till S.I.T.

  Säljare, CNC:
  Calle Andersson, 0705-101 448, e-post: calle.andersson@s-i-t.se

  Tekniker, ytbehandling
  Mattias Manfredsson, 036-35 37 57, e-post: mattias.manfredsson@s-i-t.se

  Vi hälsar Calle och Mattias hjärtligt välkomna!


 • Semester

  Vi har stängt för semester under veckorna 29-31 och under vecka 28 har vi begränsad bemanning. Vi passar på att önska alla våra kunder och leverantörer en riktigt skön sommar!

  Missa inte årets upplaga av Trädagars den 28-31 augusti.

 • S.I.T förvärvar PeRoMac

  PeRoMac är specialiserade på service, underhåll och reservdelar på Costas putsmaskiner.

  – Kul att vi kan ta över den fina verksamheten som Per och Margareta byggt upp. Nu är S.I.T kompletta på Costas program för putsar och kan erbjuda kunderna en säker framtid, säger VD Per Huzell.

  Fr o m den 1 juni kommer kunderna kunna köpa reservdelar och service av Costa bredbandsputsar från S.I.T. Förvärvet innebär också att Per Nelander under en övergångsperiod kommer att finnas tillgänglig i vår organisation för att utbilda vår tekniker Mattias. Under denna övergångsperiod kommer Per också att bidra med sin erfarenhet, kunskap och kompetens tills vi känner att oss trygga och kan erbjuda en lika bra service som PeRoMac har gjort genom åren.

  Per Huzell, Margareta och Per Nelander.


 • Öppet Hus 14-15 mars

  20 % på kantlistmaskiner!

  S.I.T hälsar välkommen till Öppet Hus den 14–15 mars mellan kl. 08.00-17.00. Bland maskinerna i hallen finns förutom fina erbjudanden på kantlistmaskiner också flera CNC-maskiner, justersåg samt andra standardmaskiner från SCM. Cefla visar den senaste versionen av sin sprutautomat.

  Tillsammans med Norge, Danmark, Finland och Island tillhandahåller vi i samarbete med SCM ett specialerbjudande till den nordiska marknaden. Under perioden 1 mars-30 juni erbjuder vi 20 % rabatt på alla kantlistmaskiner! Vi visar ett urval med maskiner anpassade för det lilla snickeriet upp till större maskiner för industriella tillämpningar. Specialister och kantlisttekniker från SCM finns på plats under mässdagarna.

  Läs mer om eventet och maskinerna här! 

  Varmt välkommen!

 • S.I.T tog Totebo till nästa nivå!

  S.I.T har levererat en komplett lackeringsanläggning med bland annat puts från Costa och sprutautomat från Cefla
  – Vi har haft hela ansvaret från offert och order fram till färdig och godkänd installation säger Björn Ottosson som ansvarat för projektering och införsäljning tillsammans med leverantörena.
   
  Utmaningen bestod i att få hela linan med maskiner från olika leverantörer att fungera ihop på en begränsad yta. Projektet startade med tester hos leverantörerna i Italien och efter tillfredsställande testresultat designade vi en lösning i nära samarbete med leverantörerna. Cefla och Costa ansvarade för installation och tester i nära samarbete med S.I.T:s egen personal.

  I över 100 år har Totebo AB tillverkat träprodukter. Företaget har gjort resan från grovt snickeri till finsnickeri och jobbar idag med planmöbler till både hem och offentlig miljö. 
  Det senaste året har Totebo tagit nästa kliv. 

  –Tack vare den här lösningen från S.I.T kan vi arbeta med en ny typ av kunder, säger företagets VD Martin Johansson.

  Läs hela caset här!


 • Vi hälsar Petter, Marcus och Erik välkomna!

  Nyheter på eftermarknadsavdelningen

  Vi ökar tillgängligheten och utvecklar avdelningen för service och reservdelar med flera nya medarbetare.

  För våra kunder innebär detta förutom en förstärkt servicefunktion och större kundnytta att det blir enklare att snabbt få besked kring reservdelar och olika servicefrågor.
  Ambitionen är att erbjuda marknadens bästa service!

  Servicechef:
  Marcus Nord, 036-35 37 63, e-post: service@s-i-t.se

  Innesäljare reservdelar:
  Petter Sjöström, 036-35 37 65, e-post: petter.sjostrom@s-i-t.se
  Erik Ram, 036-33 37 66, e-post: erik.ram@s-i-t.se

 • Öppettider i jul och nyår

   

  Vi på S.I.T tackar för det gångna året och ser fram emot ett fortsatt samarbete under 2018.
  Vi har begränsad bemanning under v.52 och v.1, men den 8 januari är vi full styrka igen.

  Vår julgåva går i år till mustaschkampen!

 • Öppet Hus 30 november

  Effektivare produktionslösningar för kök, luckor och skåp!

  S.I.T hälsar välkommen till Öppet Hus den 30 november mellan kl. 08.00-16.00. I hallen finns ett flertal CNC- och kantlistmaskiner från SCM som optimerar produktionen vid tillverkning av t ex skåp och luckor.

  CNC-arbetscentra: Morbidelli cx200, Morbidelli m200 och Accord 25 fx. Kantlistmaskiner: Stefani kd och Olimpic k 260. 

  Varmt välkomna!

 • Vi söker fler medarbetare

  S.I.T arbetar med leverantörer av världsklass. Våra varumärken är ledande på sina respektive områden och vi söker nu flera nya medarbetare. Maskinsäljare, tekniker inom ytbehandling och innesäljare - reservdelar. 

  Tekniker – ytbehandling, med hjärta i industrin
  Vi utvecklar avdelningen för ytbehandling. Vi söker en tekniker som vill utvecklas inom området ytbehandling med varumärkena Cefla och Costa. Tillsammans med leverantörerna i Italien utbildar vi dig till en produktspecialist. 

  Vi söker dig som gillar att utvecklas inom ytbehandling på träsidan. Som tekniker är du ett stöd till kunden och utbildar, installerar, underhåller och reparerar maskinerna. Du jobbar nära vår produktspecialist och säljare på ytbehandling. Det är bra om du har en teknisk bakgrund eller jobbat i svensk träindustri. Som tekniker får du vara beredd att resa en del och att ta stort ansvar. Du har lätt för att ta människor och gillar att lösa problem.

  Maskinsäljare med hjärta i industrin
  Vi utvecklar säljavdelningen och söker nu en maskinsäljare till SCM:s maskiner. Tillsammans med leverantörerna i Italien utbildar vi dig till en produktspecialist.

  Vi söker dig som gillar att sälja maskiner och system till industrin. Det är bra om du har en teknisk bakgrund eller jobbat i svensk träindustri, men inte nödvändigt. Viktigast är dock att du är säljare till själ och hjärta och kan utvecklas till att lära dig våra produkter. 

  Innesäljare - reservdelar, som älskar maskiner
  Vi utvecklar vår avdelning för reservdelar och söker en person för omedelbar anställning. Du jobbar med alla våra agenturer och utbildas tillsammans med oss och våra leverantörer till en effektiv innesäljare på eftermarknad.  

  Vi söker dig som är kundorienterad och kan lösa kundens akuta problem. Du bör vara stresstålig och kunna hantera flera ärenden samtidigt. Du är noggrann, och har god datorvana. Vi använder Pyramid som affärssystem.
  All kommunikation med våra leverantörer sker på engelska så du behöver behärska engelska i både tal och skrift. Vi jobbar med att lösa akuta serviceproblem men också med att genomföra planerad service hos våra kunder. Det är en fördel om du har en teknisk bakgrund men inte ett krav.

  I dessa rekryteringar samarbetar vi med INTEND AB.
  Ansökningar och frågor ställs till Ivan Madunic och Lina Ambjörnson

  Läs mer och ansök via
  www.intendab.com


   


 • Välkomna till Trädagars 6–8 spetember 2017

  Under årets upplaga av Trädagars kan du bl a se helt nya Morbidelli M200. Vi kommer också att visa trapptillverkning på SCM Accord X25 med Staircons fantastiska programvara och marknadens bästa automatbord. Vi lanserar också en ny agentur – Gross, kvarnar och brikettpressar i Sverige.

  tradagars_banner_300.png

  – För CNC visar vi helt nya Morbidelli M200. Morbidelli har lanserat en ny serie maskiner, säger Per Huzell VD på S.I.T. Maskinerna har integrerade elskåp och vacuumpumpar i chassit. Det gör dom snygga och enkla att hålla rena. Prospacemaskinen behöver inga skyddsstaket eller trampmattor och kan betjänas från alla håll. Det finns inga slangar under balkarna där restbitar kan fastna. Vår demomaskin är dessutom utrustad med ett nytt automatbord.
  SCM Accord X25 med fullautomatiskt bord. Vi visar trapptillverkning med Staircons fantastiska programvara med marknadens bästa automatbord. Varje kopp är en egen NC-axel och programmerbar i körningen. Kombinationen med SCM:s automatbord och Staircon är en av marknadens bästa lösningar!


  Nya Morbidelli cx200 (Cyflex HP) är en vertikalmaskin med sex verktygsplatser. Fantastiskt prestanda med två oberoende borrhuvuden. Fräsmotor med upp till 60 mm diameter på verktyget. Sågklinga för spårning. Ger kontinuerlig produktion och möjliggör enkelt byte mellan olika jobb utan ställtid. NYHET! Robotinstallation. Vi kommer att utrusta maskinen med en robot som har nya säkerhetsfunktioner. Här behövs ingen bur eller nät runt roboten. Mycket enkelt och hög flexibilitet. Integrationen är gjord av JRL en av ABB:s certifierade Solution Provider.


  Från Stefani visar vi kanslistmaskiner. K360 för snickerier, fullutrustad med förfräsning och hörnavrundning. Nya Startouch operatörspanel med ett enkelt gränssnitt.
  För industritillämpningar visar vi Stefani KD. En helautomatisk proffsmaskin som är helt NC-styrd. Maskinen är utrustad med smart limsystem SGP med försmältning. Inget bränt lim och endast en liten mängd smälts åt gången. Operatörspanel med nya Startouch 12-tumsskärm.
  Från SCM finns också ett utbud av standardmaskiner från den uppskattade L’invincibile-serien. Bl.a. justersågen SiX som är den enda i sitt slag som kan vinkla +/- 46 grader med 600 mm klinga i maskinen.


  – När det gäller ytbehandling jobbar vi bara med dom bästa och både Cefla och Costa visar maskiner på plats. Cefla Prima sprutautomat med pappersmatning, perfekt för det lilla snickeriet. Costa har dom bästa bredbandsputsarna med den senaste tekniken. Robusta maskiner för industriella tillämpningar.


  NYHET! Vi lanserar Gross kvarnar och brikettpressar i Sverige. Gross är ett välbekant varumärke och nu tar vi
upp dessa i sortimentet.
  – Jag lovar ett mässerbjudande på
kvarnen om du kommer förbi, hälsar Per Huzell.

 • Semestertider

  Snart är det dags för en efterlängtad semester! Vi har stängt under veckorna 29-31 och under vecka 28 har vi begränsad bemanning. Vi passar på att önska alla våra kunder och leverantörer en riktigt skön sommar!


 • 22-26 maj befinner vi oss på LIGNA-mässan!

  22-26 maj befinner vi oss på LIGNA-mässan i Hannover. Det kan därför vara lite svårt att nå oss på telefon. 

  Lämna meddelande eller maila oss så återkommer vi så fort vi kan.

 • LIGNA-mässan, 22-26 maj

  MÄSSGUIDE
  Ladda ned vår mässgudie som hjälper dig att hitta rätt bland montrarna på årets mässa.
  Skriv ut pdf-filen på ett dubbelsidigt A4 och vik på mitten två gånger så har du en mässguide från S.I.T. som du enkelt kan ha i fickan.
  KLICKA HÄR FÖR ATT LADDA NED MÄSSGUIDEN!

  S.I.T hälsar alla kunder välkomna till årets höjdpunkt: LIGNA - Europas största maskinmässa i Hannover, Tyskland. Här presenteras nyheterna från världens ledande maskintillverkare inom träindustrin.

  Du hittar oss och våra leverantörer i följande monterplatser:

  SCM – Hall 13/C48 
  Cefla Finishing – Hall 17/F45 
  Costa – Hall 16/A14
  AL-KO – Hall 12/B15
  Biele  – Hall 26/B12
  Centauro – Hall 27/F13
  Kuper  – Hall 15/D16
  Omal – Hall 12/E75
  Paul / Reinhardt – Hall 27/B50 
  Stromab – Hall 27/F31
  Unifog – Hall 17/A11
  Volpato  – Hall 11/E10
  Weima  – Hall 12/A22

  VARMT VÄLKOMNA!


 • Routech Ergon från S.I.T fräste bort helgskiftena!

  Läs mer om vår lyckade installation på Dometic Seitz i Tidaholm.

  Dometic Group är ett globalt företag som tillhandahåller lösningar för ”Mobile living” inom områdena Klimat, Hygien & Sanitet samt Mat & Dryck. Uppdraget är att göra det mobila livet enkelt och gruppen, som 2016 omsatte ca 11 miljarder, har ca 6 500 anställda och tillverkning i 22 länder. 

  Volymökningarna 2016 var så omfattande att vi behövde nyanställa 30 man. Parallellt investerade vi dessutom i en ny CNC-fräs, en Routech Ergon, från S.I.T, säger produktionschef Mats Borg..

  Läs mer om den lyckade installationen här...

 • Välkommen till Öppet Hus 1–3 februari

  Vi öppnar hallen och visar produktion i våra maskiner
  Vi har flera maskiner igång och vi visar bland annat maskiner för produktion av köksluckor.

  K 560 är en produktiv och kompakt maskin. Ett bra val för företag som kräver hög produktivitet när man kör flera olika paneler samtidigt i produk­tionen. Maskinen är utrustad med ”SGP” automatisk limdosering med snabb­växlingssystem. 12” touch-screen. Inställning av aggregaten sker från panelen.

  En fem-axlig instegsmaskin med bra produktionsprestanda
  Tech Z5 är utrustad med Maestro och har en integrerad CAD/CAM med full 3D-grafik vilket möjliggör visning av arbetsstycke och bearbetningar som solider. I Xilog Maestro finns också mycket väl utvecklade metoder för parametrisk programmering.

  Varmt välkomna!
  Kontakta gärna någon av våra representanter innan så vi vet att du kommer! 

 • Följ med till Italien 25-27 jan


  Vi besöker SCM:s huvudkontor och Showroom i Rimini

  SCM lanserar nya Morbidelli Author, en serie med nya CNC-maskincenter. Information, demo och provkörningar utlovas.

  För kantlistning så är Stefani solution XD en ”full option”-maskin som visar det senaste inom kantlistning. Här kan vi se många nya och revolutionerande funktioner i en fullmatad kantlist.

  I SCM Showroom står också hela hallen full med maskiner. Här kan vi visa formatsågning, kantlistning och CNC-bearbetning och naturligtvis hela programmet av snickerimaskiner.

  PRISER
  Flygpriser enligt flygbolagens prislista. Pris: 1.000:- för två nätter, transporter i Italien, luncher samt middagar.

  ANMÄLAN
  Anmälan senast den 13 januari till någon av våra representanter på S.I.T.


  Preliminärt program


  Onsdag 25 januari
  Ev. transfer till Köpenhamn (Stockholm resp. Göteborg). Flyg till Bologna. Transport till hotell i Rimini.

  Torsdag 26 januari
  Besök hos SCM och deras SCM Open House "AuthoR-Evolution". Lansering av nya Morbidelli CNC. I SCM showroom visas en Stefani Solution XD kantlist med ”full option”. En fantastisk maskin.

  Fredag 27 januari
  Transfer till Bologna. Flyg hem.


   

  Se filmtrailern för SCM Open House 2017

  e7b6d19dd6362fbcca1f64ca48369841.png

 • Öppettider i jul och nyår

  Vi har begränsad bemanning under v.52 och v.1, men den 9 januari 2017 har vi full bemanning igen.

  Vi på S.I.T tackar för det gångna året och ser fram emot ett fortsatt samarbete under 2017.

  God Jul och Gott Nytt År!

 • Lyckade installationer

  Vi på S.I.T har gjort flera nya installationer hos våra kunder under året.
  Läs mer om dem här! 

  Mitt i de småländska skogarna, finns Läckes Måleri som vill ligga i framkant vad gäller teknik och utrustning. De har nyligen investerat i en ny lackeringsmaskin från S.I.T:s samarbetspartner Cefla.

  NordDesign i Falkenberg som tillverkar kök och köksluckor, har ökat kapaciteten i produktionen avsevärt med två nya Morbidelli Author 400F.

  Östra Snickerifabriken AB och Mamut Möbler & Inredningar AB har investerat i varsin ny maskin. CNC maskinen Morbidelli m400 och kantlistmaskinen Olimpic k560 är installerade och redo att förenkla och effektivisera snickeriernas produktion. Svensk Innovativ Träteknik, S.I.T, är återigen deras maskinleverantör.

  Läs mer om de olika maskininstallationerna här!

 • Besök oss under Elmia Subcontractor

  Har du vägarna förbi ELMIA SUBCONTRACTOR?
  Varför inte göra ett besök i Tenhult när du ändå är i trakten!

  Vår erfarenhet sträcker sig tillbaka till år 1919 då vi hette Sigfrid Stenbergs eller kort och gott Stenbergs. S.I.T -­ Svensk Innovativ Träteknik AB - är vårt nya namn. Med det skapar vi ny historia. Tillsammans med våra kunder vill vi förnya branschen och skapa innovativa och lönsamma lösningar.

  I våra lokaler hittar du ett urval från våra leverantörer SCM, Cefla och Costa. En bråkdel av sortimentet finns att se på men naturligtvis finns det många fler lösningar och produkter hos våra leverantörer att berätta om. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta någon av oss på S.I.T. 

  Du är varmt välkommen till oss på en kopp kaffe under mässdagarna!
  Kontakta oss i förväg om du vill boka in ett personligt möte för att diskutera ett specifikt behov.

  Varmt välkomna!

 • Trädagars 6–9 september 2016

  Tack för att du besökte oss under Trädagars

  På Trädagars såg du ett urval från våra leverantörer SCM, Cefla och Costa. En bråkdel av sortimentet visades och naturligtvis finns det många fler lösningar och produkter hos våra leverantörer att berätta om. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta någon av oss på S.I.T. 

  Vår erfarenhet sträcker sig tillbaka till år 1919 då vi hette Sigfrid Stenbergs eller kort och gott Stenbergs. S.I.T -­ Svensk Innovativ Träteknik AB - är vårt nya namn. Med det skapar vi ny historia. Tillsammans med våra kunder vill vi förnya branschen och skapa innovativa och lönsamma lösningar.

 • Välkomna till S.I.T och Trädagars 6–9 september 2016

  Under Trädagars kommer vi ha tre CNC-maskiner i drift. När det gäller ytbehandling och putsning så visar vi flera smarta lösningar från Cefla och Costa. En kantlistmaskin SCM K560 med den nya limgrytan, SGP (Smart Glue Pot) finns också på plats. Bland sortimentet finns naturligtvis också våra standardmaskiner.

  SIT_Tradagars_banner.png

  Tre CNC-maskiner visas i drift. Toppmodellen blir en Morbidelli Author M800 med automatbord, 5-axlig bearbetning och SCM:s senaste styrsystem Xilog Maestro. En SCM Accord 25FX med balkbord och 5-axlig bearbetning och en mindre maskin SCM Tech Z5, även den med 5-axlig bearbetning.

  Hos S.I.T kan man se trapptillverkning med StairCon. Vi visar hur vi kör deras programvara i kombination med SCM:s CNC-maskiner. En fantastisk programvara där man designar sin trappa och på ett enkelt sätt överför den till styrsystemet Xilog Maestro i maskinen.

  – Jag är verkligen imponerad av StairCon, säger Per Huzell. SCM:s automatbord är det bästa på marknaden. Varje balk och varje kopp är en styrd CNC-axel. Det finns ingen annan leverantör som har den funktionen.

  Vi visar också kantlistmaskin från SCM/Stefani. SCM K560 med den nya limgrytan, SGP (Smart Glue Pot). Designen på SGP är gjord för att minimera mängden uppvärmt lim så att man får en så bra kvalitet som möjligt och inte använder ”gammalt /omsmält” lim. Limdoseringen har en patenterad lösning som också kan styras med NC-kontroll. 

  När det gäller ytbehandling så jobbar vi med de bästa i branschen, Cefla och Costa och som vanligt kommer vi att visa flera smarta lösningar inom putsning och ytbehandling. Nytt för i år är 4-sidig ytbehandling av panelbräder och oljning av trappsteg med en lösning från Sarmax. Vi kommer även att visa en lösning med Cefla sprutautomat för grundning och mellanstrykning av panelbrädor tillsammans med ett färgväxlingssystem från Wagner.

  Den enorma bredden som idag finns hos våra leverantörer markerar återigen S.I.T:s styrka; att vi har bra lösningar till hela träindustrin. Det finns något för både små och stora företag. 

  Varmt välkomna till en intressant mässa på S.I.T under Trädagars!

  Läs mer på http://tradagars.se

 • Kimmo Saikkonen och Per Huzell skakar hand.

  Välkommen Kimmo

  Vi har nu anställt en ny säljare som börjar hos oss den 22 augusti. Han heter Kimmo Saikkonen och kommer senast från ITAB Shop Concept i Nässjö, med kunder som H&M och El-giganten. Kimmo har även tidigare jobbat på bl a ROL som säljare/projektledare och dessförinnan som operatör. Han bor i Månsarp med familj.

  Vi tror att Kimmo blir en bra säljare med erfarenhet från branschen. Vi hälsar honom välkommen till oss.

 • Lyckad installation hos NordDesign, Falkenberg

  NordDesign, som tillverkar kök och köksluckor, har ökat kapaciteten i produktionen avsevärt. SIT har installerat två nya Morbidelli Author 400F hos NordDesign. CNC:er med hög kapacitet och 3-axlig bearbetning.  

  Installationen gick snabbt och bra. Maskinerna är utrustade med det nya styrsystemet Xilog Maestro.

  Patrik Henrysson, NordDesign.

 • Björn Ottosson

  Ny medarbetare

  Vi välkomnar Björn Ottosson till Svensk Innovativ Träteknik. Björn har över tolv års erfarenhet inom branschen från både Carstens och Mared, där han jobbade med försäljning av maskiner för ytbehandling. Efter att ha jobbat några år hos en underleverantör till industrin har han valt att komma tillbaka till träbranschen.

  Björn kommer att jobba med våra varumärken Cefla & Costa.

 • Vi söker Maskinsäljare

  Vi utvecklar säljavdelningen och nu söker vi en maskinsäljare till SCM:s maskiner. Tillsammans med leverantören i Italien utbildar vi dig till en produktspecialist. 

  S.I.T är i en tillväxtfas och är en ledande leverantör av maskiner till den svenska träindustrin. Våra varumärken är ledande på sina områden. 

  Vem är du? 

  Vi söker dig som gillar att sälja maskiner och system till träindustrin. Det är bra om du har en teknisk bakgrund eller jobbat inom svensk träindustri, men inte nödvändigt. Viktigast är dock att du är säljare till själ och hjärta och kan utvecklas tillsammans med oss och våra produkter.

  Är det dig vi söker?  

  Läs mer och ansök via www.intendab.com

  intend-logotype.png


   

 • CNC-dagar 10-11 februari

  CNC-maskiner för alla behov.
  Mellan kl. 08–17 visar vi två CNC-maskiner som klarar 5-axlig bearbetning. Vi visar en mindre maskin, SCM Tech Z5 och en större, SCM Accord 25FX. Båda är konstruerade med höga krav på industriell produktion.

 • Cefla Easy under installation i Sverige

  Nu är den första Cefla Easy under installation i Sverige.  Vi tackar Läckes måleri för förtroendet.

   

 • God Jul och Gott Nytt År!

  Vi har begränsad bemanning under v.52 och v.53, men den 7 januari 2016 har vi full bemanning igen.

  Vi på S.I.T tackar för det gångna året och ser fram emot ett fortsatt samarbete under 2016.

   

 • Batteribyte

  Nu är det dags för Julledighet och både du och dina maskiner är värda det.Tänk på att byta backupbatterier på era CNC-styrda maskiner så att ni inte riskerar att maskinen tappar minnet, parametrar mm. 

  Ring oss så skickar vi rätt batterier för just er maskin.

 • Trädagars 2015 är slut

  Tack för att ni besökte Trädagars 2015.

  Kontakta oss om du vill veta mer om våra erbjudanden sen mässan!


 • Trädagars mässan 2015

  Den 1-4 september är det Trädagars mässan.

  En lokal och bra mässa där du kan se våra maskiner i drift.

  Välkommen till SIT i Tenhult.


 • Öppettider i sommar

  Under sommaren kommer vi att hålla semesterstängt mellan v28-31 (6/7 - 2/8).

  Vi är på plats som vanligt igen 3:e augusti.

  Vi på S-I-T vill önska er en trevlig sommar.


 • S.I.T gör sig redo för Trädagars

  Nu lastar vi in maskiner som skall visas på Trädagars.
  Boka redan nu in 1-4 September för årets Trädagars.


 • Ligna 11-15 maj

  I vecka 20 är vi på mässan i Hannover måndag till fredag.

  Du hittar oss hos våra leverantörer

  SCM -   Hall 25, monter C76 (industrimaskiner) resp Hall 11, monter D62 (snickerimaskiner) 

  Costa - Hall 16, monter A14

  Cefla  - Hall 12, monter B48 resp Hall 17, monter D46


  Du är välkommen att kontakta våra säljare eller direkt till

  per.huzell@s-i-t.se tele 0706-675 886


   

 • Öppettider i jul & nyårshelgen

  Vi har begränsad bemanning 29-30 december och 2 och 5 januari.
  Från och med den 7 januari löper verksamheten normalt.

  Vi på S.I.T önskar er alla en riktigt god Jul
  och ett gott nytt år!

 • S.I.T


  Oavsett om du driver ett litet snickeri eller en stor industri har vi kompetensen och 
  maskinerna. Vi engagerar oss helhjärtat i dina processer och erbjuder ett helhetsåtagande – från förstudie till maskinleverans, uppföljning, service och underhåll. Vi har till och med smarta lösningar för spillåtervinning och uppvärmning av lokalerna.

  Helheten eller delarna? Det är du som bestämmer!

   

 • Giro del Legno - vårresan

  Följ med Svensk Innovativ Träteknik till Rimini där vi besöker öppet hus hos SCM.

  Utställningshallen är fullpackad med maskiner från flertalet av gruppens fabriker.
  Resan ger er ett utmärkt tillfälle att se både bredd och topp från en av världens ledande maskintillverkare.
  Vi bjuds också på en visning av fabriken där bl.a merparten av gruppens CNC-styrda
  arbetscenter produceras.

  Kontakta oss så berättar vi mer i detalj om resan och vad som visas.

  <<< Ladda ner vår inbjudan här >>>

 • SCM garanterar justersågarna i 10 år


  Sedan 1992, då SCM patenterade den exklusiva vagnen för justersågarna, vittnar mer än 60 000 slutanvändare världen över om den extremt höga kvaliteten.
  Sågvagnens höga kvalitet grundas på minimala vibrationer, härdade presspassade stålguider och ett perfekt självrengöringssystem som är helt skyddat från damm och spån.

  Därför lämnar SCM 10 års garanti på vagnarna till justersågarna. 

   

 • God Jul

  2013 går nu mot sitt slut och vi får summera ännu ett tufft år för merparten av svensk träindustri.
  Det finns nu signaler från marknaden som tyder på att det kan bli en vändning under 2014.
  Vi på S.I.T och med våra  leverantörer från SCM, Cefla, Costa mfl. kan erbjuda er fantastiska lösningar som  gör er effektiva i både låg- och högkojunktur.

  Vi önskar er alla en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!

  Våra öppentider i Jul och nyårshelgen:

   

 • Giro del Legno


  Om det var älgjakten eller om det var andra skäl som medförde att vi fick ett lågt deltagande på årets höstresa det vet vi inte men vi som var där blev imponerade.
  Vi besökte två öppna hus som bjöd på hög kvalitét. Stefani visade sina spetsprodukter för kantlistning.  Enkelsidiga och dubbelsidiga maskiner med en mängd lösningar på list- och limsidan. Cefla bekräftade sin världsledande position när de presenterade högintressanta tekniker som medför stora besparingar vid UV-applicering.

  S.I.T arrangerar nästa Giro del Legno 9-12 april. 


 • Lyckad husmässa!

  Trädagars är nu avslutat och vi har i år fått ett mycket bra gehör från branchen. Besökarantalet var lite högre än föregående Trädagars och vår känsla är dessutom att optimismen var betydligt större denna gång.
  Vi på S.I.T vill tacka alla er som tog er tid att komma till oss och se framtidens maskiner. • Trädagars 17 - 20 september

  Hjärtligt välkomna till vår utställningshall under Trädagars.  Som vanligt bjuder vi på några imponerande maskinvisningar. Vår 5-axliga Morbidell kör skarpt i både massivträ och skivmaterial. Vi visar en SCM Tech Z5 som också är utrustad med 5-axlig teknik samt en 5-axlig Balestrini IDEA avsedd för möbelproduktion.

  Våra öppettider är tisdag - torsdag 09.00 - 17.00 och fredag 09.00 - 15.00.

 • Ett år som S.I.T

  Nu i augusti firar vi ett år med vår nya profil och vårt nya namn.  Hösten bjuder också på några spännande aktiviteter som vi hoppas ni har möjlighet att delta i.

  17 - 20 september Trädagars då vi visar vårt maskinprogram i Tenhult. 

  15 - 18 oktober besöker vi några av våra italienska tillverkare i höstens Giro di Legno. Kontakta oss så berättar vi mer.

   

 • Semestertider


  Vi har stängt under vecka 29 & 30.
   

  Vi önskar alla våra kunder en riktigt härlig sommar!

  Boka redan nu in TRÄDAGARS 17 - 20 september då vi visar vårt maskinprogram i Tenhult.


 • Byt batteri

  Semestertiderna är här och både ni och era maskiner får då en välbehövlig vila.
  Tänk på att byta backupbatterier på era CNC-styrda maskiner innan semestern så ni inte riskerar att maskinen tappar minnet, parametrar mm.

  Ring oss så skickar vi rätt batterier för just er maskin.

   

 • Hannovermässan 6-10 maj

  Ligna avslutades fredagen den 10 maj och summerade ca 90 000 besökare från större delar av världen. Ur svensk synvinkel verkar det ha varit ungefär lika många svenska besökare som föregående mässa. Störst intresse fångade vår ytbehandling och Stefan Hultberg var ständigt upptagen med demonstationer av Ceflas och Costas lösningar.

   

 • Hannovermässan 6-10 maj

  Ligna avslutades fredagen den 10 maj och summerade ca 90 000 besökare från större delar av världen. Ur svensk synvinkel verkar det ha varit ungefär lika många svenska besökare som föregående mässa. Störst intresse fångade vår ytbehandling och Stefan Hultberg var ständigt upptagen med demonstationer av Ceflas och Costas lösningar.

   

 • Skåpsmontering under vårt öppna hus 28/2

  Skräddarsydda skåp på minuter

  Med assistans av program från Blum och Alphacam kan vi göra det enkelt vid konstruktion och beredning av skåpstommar, luckor och lådor. Designen sker i en av Blum utvecklad programvara som skapar ritningsfiler för import till Alphacam där sedan maskinkod för bearbetningscentret skapas.

  Prata med oss om vilka möjligheter Alphacam kan ge er CNC-bearbetning.

   

 • Öppet Hus 28/2 - 1/3

  Systemlösningar för tillverkning av kök, inredningar & möbler.

  Vi önskar alla våra kunder välkomna på vår visning där vi tillsammans med Blum under två dagar i Tenhult presenterar system för tillverkning av kök, inredning och möbler.
  Ni får möjligheten att se hela kedjan från planering till färdig produkt där vi undviker onödigt dubbelarbete mellan de olika stegen.

  Vi har öppet torsdag och fredag 09.00 - 16.00. VÄLKOMMEN IN!


  S.I.Ts utställningshall i Tenhult


 • God fortsättning

  Vi på S.I.T har laddat upp under helgerna och nu startat det nya året med en teknisk vidareutbildning på viktiga delar av vårt maskinprogram.
  Vi har också glädjen att presentera en ny tekniker, Jonas Jalnefur som bl.a. kommer förstärka service och underhåll på vårt CNC-program.

 • Öppettider i jul & nyårshelgen


  Vi håller stängt 27 & 28 december och vår reservdelsavdelning är öppen 2 – 4 januari.
  Från och med den 7 januari löper verksam-
  heten normalt.

  Vi på S.I.T önskar er alla en riktigt god Jul
  och ett gott nytt år!

 • Weima HD

  I samband med Trä & Teknik släppte Weima en helt ny generation av brikettpressar. HD-serien, som den heter, bygger på ett nytt koncept i pressenheten vilket innebär att det går att pressa med högre tryck. Det öppnar vägar för brikettering av material som tidigare varit svårpressade. Just nu pågår tester av olika material hos Weima vilket gör att vi nu är klara att lansera programmet också på vår marknad.

   

 • Kvällsöppet

  Välkomna in till oss i Tenhult på kvällsfika och maskinvisning.
  Måndag och tisdag 26-27/11 håller vi öppet till 20.00 för att ni ska få chansen att studera våra utställningsmaskiner och, om ni vill, diskutera era investeringstankar.
  I vår hall står vår Morbidelli M 600 CNC startklar tillsammans med den nya kostnadseffektiva Cefla sprutautomaten, Prima. Vi visar kvarn och brikettpress från Weima, spånsug från Al-Ko och naturligtvis snickerimaskinerna från SCM.

   


 •  

  Höstresa till SCM

  Årets höstresa blev i själva verket två resor med vardera lite färre deltagare. En grupp besökte i början av  oktober fabrikerna i Rimini och Thiene och en andra grupp kom just hem från sitt besök i SCM fabriken i Rimini.  SCM visar upp stora delar av sitt maskinprogram i sin imponerande utställningshall som finns i anslutning till fabriken i Rimini. Deltagarna erbjuds dessutom fabriksvisningar på en eller flera av de enheter där maskinerna produceras.
  Ett industribesök med S.I.T på SCM skräddarsys alltid för varje deltagares individuella behov och deltagarna tas väl om hand med boende på bra hotell och god mat.
  Nästa gruppresa till SCM planeras till mitten av mars – En bra chans att samla kunskap och inspiration. Kontakta oss så berättar vi mera.
 • Lyckad mässa

  Fredagen den 24 augusti avslutades Trä & Teknik i Göteborg.
  Med ca 7300 besökare blev mässan publikt ungefär som 2010.
  I S.I.Ts monter var aktiviteten febril främst under torsdagen och fredagen. En del fick leta lite efter oss eftersom vårt nya namn var en av mässnyheterna. Men många fick anledning att stanna till och se de blixtsnabba omställningarna i vår 5-axliga Morbidelli med automatbord.
  Vi vill passa på att tacka alla som la lite av sin tid för att få en eller flera maskiner presenterade av oss.

  << Läs mer om maskinerna på mässan >>

   

 • Trä & Teknik 2012

  Välkommen till monter B 05:62
  på Trä & Teknik 21 -24 augusti

  I montern hittar du en rad innovationer från marknadens ledande varumärken.
  Vi demonstrerar Morbidellis senaste arbetscentrum som sätter en helt ny standard vad gäller flexibilitet.
  Vi plockar fram Vollmers senaste – riktcenter och slipautomat – ur rockärmen.
  Costa har låtit sig inspireras av golvbranschen och Cefla visar en självrengörande sprutautomat.

  Välkommen till oss för att se träbearbetning ur nya perspektiv.

 • Vi söker nya medarbetere

  Vår verksamhet är i en positiv utvecklingsfas och vi behöver därför förstärka vår eftermarknadsavdelning.

  Reservdelsförsäljare
  Arbetsuppgifter reservdelsförsäljning består av planering, försäljning och inköp av reservdelar.

  Serviceledare
  Arbetsuppgifterna består av planering och uppföljning av företagets maskinleveranser, problemlösning,
  teknisk rådgivning samt planering av företagets servicetekniker. Arbetet innebär personalledning.

  << Läs mer här >>

 • Lyckad maskinvisning  Flexibel CNC-maskin för många användingsområden


  Vår visning av MORBIDELLI AUTHOR M600 är nu avslutad.
  AUTHOR M600 är utrustad med med 5-axlig bearbetning och fullautomatiska bord.
  Nya arbetsmetoder blir möjliga med den nya teknik som erbjuds med Morbidelli AUTHOR M600. För er som missade visningen står vår Morbidelli  AUTHOR 600M står kvar i utställningshallen ytterligare en tid.

 • Öppet hus 10-11 maj


  VÄLKOMMEN PÅ MASKINVISNING I TENHULT

  Visning av MORBIDELLI AUTHOR M600, en maskin med 5-axlig bearbetning och fullautomatiska bord.
  Vi visar nya metoder som blir möjliga med den nya teknik som erbjuds med Morbidelli AUTHOR M600. LSAB har bestyckat maskinen med verktyg för fönster- och trappbearbetning men mycket av det vi visar går att använda för många andra produkter.

  Boka gärna tid med oss så tar vi hand om er på bästa sätt.

 • Technodomus 20-24 april

   

  Följ med Stenbegs Träteknik till Technodomus i Rimini.

   

  Mässan, som nu hålls för tredje gången, väntar in ca 40 000 besökare från hela världen.

  Vi finns på plats och visar några högintressanta nyheter från SCM- och Cefla- grupperna.

  Kontakta oss så hjälper vi till med ett attraktivt reseupplägg.

 • Galleri Form


  Galleri Form som finns i Sjöbo har 8 st anställda som sysslar med specialinredningar och snickeri.

  Företaget har investerat i ett arbetscenter typ Morbidelli A 800
  Camilla Holstensson är mycket nöjd med den nya den 5 axliga CNC maskinen, som ger nya möjligheter för deras flexibla produktion.
  Den nyutvecklade mjukvaran, Xilog Maestro, gör det snabbt och smidigt att hantera maskinen.

  Ulf Månrand som driver företaget har samtidigt investerat i SCM`s snabbställda riktlisthyvel Compact NTE
   

 • Öppet hus i Tenhult

  I vecka 5 visar vi smarta maskiner för flexibel, småskalig tillverkning av luckor och stommar till kök och inredningar.

  Nestingbaserad produktion innebär mindre materialspill och betydligt förkortade genomloppstider.
  En liten, effektiv maskinpark minskar de fasta kostnaderna samtidigt som risken för hanteringsskador minimeras.

  SCM PRATIX S -  Ett kompakt CNC-styrt arbetscenter för nesting,
  SCM CYFLEX 900 PRO - Kompletterar med borrning i de fasader som man inte kommer åt i nestingmaskinen.
  CEFLA KLEENSPRAY - Med matarmatta i papper krävs minimalt med arbete vid färgbyten.

 • Bumper


  En smidig säkerhetslösning

   

  CNC-arbetscentra från SCM-Group har länge levereras med ”Bumber”-systemet som skyddar operatören. Systemet uppskattas av maskinoperatörer eftersom det inte påverkar åtkomlighet och ger maximal insyn i maskinens arbetsområde. Operatören är skyddad via skyddsbarriärer med säkerhetsbrytare, som omedelbart stoppar maskinen.

 • SCM Cyflex F 900

  Flexibel och snabb borrning av skåpsstommar och luckor.
   

  Ett bra komplement till ett befintligt CNC-styrt arbetscenter men kan också ingå i ett system av flexibla maskiner för skåpstillverkning.
  SCM Cyflex F 900 utför helautomatiskt borrning i 5 fasader på arbetsstycket. Borrlådan består av 12 st borrspindlar i vertikalplanet och 6 st borrspindlar i horisontalplanet. För sågning av notspår finns en klinga som arbetar i X-led. Borraggregat med CNC-styrda rörelser i Y-och Z-led.
  Arbetsstycket förflyttas i X-led via ett pneumatiskt gripdon med exakt och vibrationsfri rörelse.

 • Västerorts Lackcenter

  Investerar i sprutautomat från Cefla
   

  Västerorts Lackcenter /Acwie Interiör har under senaste året optimerat verksamheten med större lokaler och en toppmodern anläggning för att kunna tillgodose marknaden med nytillverkning av bla köksluckor och annan inredning till offentlig miljö.
  De tillgodoser bland annat allmännyttans fastighetsbestånd i Storstockholm med måttanpassade luckor och speciallösningar.
  På bilden poserar Christer Edqvist framför den nyinstallerade sprutautomaten från Cefla.

 • Tack för denna gång

  Trädagars 2011 är nu avslutat.
   

  Vi glädjer oss åt att vi fick över 400 besökare hos oss i Tenhult under våra 4 dagar av öppet hus.
  Vi tackar alla ni som besökte vår utställning och hoppas på ett fortsatt bra samarbete.
  Besök oss gärna på NORDISK TRÄTEKNIK i Falun den 26-27 oktober.

 • Trädagars

  Nu har vi öppet!

   

  Äntligen har Trädagars 2011 kört igång.
  Eftersom vår maskinhall är fullpropad med nyheter hoppas vi att ni har tillfälle att besöka oss under veckan.
  Kom och se två 5-axliga CNC-styrda arbetscenter, CNC-styrda borrmaskiner, en bredbandputs och kompletta system för spånhantering. Allt i drift förstås. Dessutom har vi stora delar av vårt basprogram med snickerimaskiner från SCM.

  Missa inte Trädagars 4-7 oktober som är årets största maskinmässa!

 • Göteborgs sprutmåleri

  Effektiv spånhantering ökar lönsamheten

  Företaget grundades 1987 och låg då på Ringön på Hisingen. Namnet avslöjar att verksamheten från start huvudsakligen byggde på sprutlackering av kök .
  Sedan Augusti 2011 ligger företaget i Kungälv (Rollsbo) där all försäljning och tillverkning sker.
  År 1997 investerade de i sin första CNC - maskin och sedan dess tillverkar man egna kök och köksluckor.  Man bearbetar även trädetaljer åt företag och privatpersoner.
  Investeringen i en Weima flistugg medförde att företaget reducerade antalet tömningar/transporter från 1-2 gånger i veckan till 1 gång varannan vecka plus att man slipper köra transporter till tippen.
  Man räknar med att den förenklade hanteringen av spill medför att maskinen kommer vara hemräknad på 1,5 – 2 år.

 • Farstorp Kök

  CNC-styrt arbetscenter öppnar för nya möjligheter
   

  I Augusti installerade Stenbergs Träteknik ett CNC arbetscenter från SCM hos Farstorp Kök.
  Inför leveransen var Stefan Modén och Kristian Velin på en förberedande programmeringskurs hos oss i Tenhult.
  Maskinen, en Tech Z1-26-V, har utrustats med ett fräsaggregat med 4:e axel och vinkelaggregat samt borrlåda. Investeringen gör att Farstorp Kök nu kan bli effektivare och bredda sin produktion.
  På bilden ser vi Stefan Modén under installationen av det nya CNC-styrda arbetscentret helt fokuserad på instruktioner från vår CNC tekniker Dan Johnsson
  Fastorp Kök har kommit igång snabbt och är mycket nöjda, både med utbildning och installation.

 • Aktiviteter

  UNDER HÖSTEN

  Nu under hösten har ni flera möjligheter att träffa Stenbergs Träteknik för att diskutera maskininvesteringar:

  I vecka 38 arrangerar vi en gruppresa till SCM:s fabrik i Rimini där vi besöker deras utställningshall för demonstrationer på några av mässnyheterna från Ligna.

  Trädagars 4-7 oktober är naturligtvis höstens stora event i vår utställningshall i Tenhult.

  Stenbergs Träteknik finns även på plats med en monter på NORDISK TRÄTEKNIK 26-27 oktober i Falun.
  Där har vi naturligtvis sällskap med M-Maskin.

 • Ny ekonomichef

  Ann-Marie Leppänen
   

  Ann-Marie har nu tagit över ansvaret för vår ekonomiavdelning.

  Kontakta Ann-Marie när det gäller fakturafrågor och liknande via telefon 036-353752
  eller via mail ann-marie.leppanen@stenbergstra.se.

 • Semester

  Våra sommartider:

   

  Under vecka 29 & 30 har vi semesterstängt.

  Vi önskar alla våra kunder
  en riktigt härlig semester!

 • Ny på jobbet

  David Asplund
   

  Vår nya medarbetare på Eftermarknadsavdelningen.

  David kommer att arbeta med vår reservdelsförsäljning och ersätter Nils Brunke som flyttar till maskinavdelningen
  Ni når David på telefon 036-35 37 62
  eller via mail david.asplund@stenbergstra.se.

  David kommer närmast från Tectorius AB där han arbetat med kundsupport. Tidigare har han också arbetat på Munksjö Hygien AB och utbildat sig inom CNC-teknik. På fritiden tränar han på gym och löptränar. 

 • LIGNA

  Mässveckan är avslutad
   

  I måndags slogs portarna till Europas största mässa upp. Lignamässan i hannover drar publik från hela världen och naturligtvis många svenska besökare. Här presenterades de stora nyherna från världens ledande maskin- och verktygstillverkare för träindustrin. Stenbergs Träteknik fanns på plats och vi hoppas att ni fått vår mässfolder i brevlådan, om inte finns den för nerladdning här ovan. I den finns information om våra leverantörer och vad de presenterade på mässan.

 • Renluftsutsug för alla behov

  Stationära lösningar från Al-ko
   

  Efter ett flertal års framgångar med mobila renluftsutsug från Al-Ko ökar nu efterfrågan också på Al-Ko stationära renluftsutsug. Tekniken med placeringen av fläkten på renluftssidan, dvs efter filterstrumporna medför många fördelar som fler och fler nöjda köpare har upptäckt. Söker ni en miljömässigt anpassad lösning för er spånhantering bör ni se närmare på lösningar med Al-Ko PROFI JET som med sin unika konstruktion erbjuder det bästa för miljön i och runt er industri.

 • Glad Påsk

  Våren är här med sol och ljusare dagar!

  Vi på Stenbergs Träteknik önskar alla er en riktigt Glad Påsk.

   

   

  Vi stänger kl 12.00 på skärtorsdagen och öppnar igen tisdagen den 26 April.
   

 • Stenbergs Träteknik expanderar

  Just nu söker vi en reservdelsförsäljare för placering på vårt kontor i Tenhult. Arbetet som innebär mycket kundkontakt kräver goda tekniska kunskaper och gärna erfarenhet av träbearbetningsmaskiner. Vi arbetar i Office-program och affärssystemet Pyramid. Självklart har du god PC-vana. Kunskap i engelska krävs i både tal och skrift eftersom arbetet innebär kontinuerliga kontakter med våra leverantörer ute i Europa. Kunskaper i tyska eller italienska är inget krav men en fördel.
  Om du är intresserad kan du kontakta VD Peter Johannesson tel. 036-35 37 51
  eller reservdelsansvarig Kristian Blomén 036-35 37 61.

  Stenbergs Träteknik importerar maskiner och produktionslösningar för träindustrin.
  Med vår säljkår är vi verksamma i hela Sverige och vi representerar några av Europas ledande tillverkare av träbearbetningsmaskiner.
  Vi är 20-talet medarbetare och håller till i ändamålsenliga lokaler i Tenhult, mitt i hjärtat av Svensk Träindustri

 • Cefla Kleenspray

  Ny sprutautomat hos Möbelboning
   

  Möbelboning i Tibro har valt Ceflas pappersmatade sprutautomat Kleenspray för att kunna lackera på ett effektivt och flexibelt sätt i sin möbel och komponenttillverkning. Möbelboning använder flera olika lacksystem, både syrahärdande och polyuretan. Produktionen sker ifrån små till större serier. Kleenspray kan köras momentant utan servicekrävande lackåtervinningsenhet med tvättning och rengörning.
  Byte av lacksystem sker med snabbyte av pistolupphängningsenhet för 4 st. sprutpistoler, komplett enhet med inbyggd multikoppling för tryckluftslangar och separata kranar för vart färgsystem. Som standard utrustas maskinen med fyra högtryckssystem samt ett lågtryckssystem för rengörning.
  PLC styrningen via pekskärm är enkel och användarvänlig.

 • Öppet hus

  På SCM 23 - 25 mars
   

  Denna vecka förhandsvisar SCM-gruppen sina nyheter inför Ligna.
  Vi vet redan att gruppen bjuder på en hel del högintressanta nyheter på årets Hannovermässa och därför är det med stort intresse vi besöker SCM:s nya utställningshallar i Rimini.
  För er som ska besöka Ligna i Hannover 30 maj – 3 juni öppnar sig ett bra tillfälle att kontakt oss för lite förhandsinformation och boka möte på mässan.

 • Utbytessystem för vakuumkoppar

  Dags för byte av vakuumkoppar?
   

  Har du kört mycket med dina vakuumkoppar på ditt Morbidelli eller SCM arbetscenter?
  Då kanske det inte räcker att ni byter till nya gummi och spännramar som erbjuds av vår reservdelsavdelning.
  Därför erbjuder vi dessutom kompletta överdelar till vakuumkoppar för TVN-balk i storlek 145×55 mm.

  Vi har även underdelen till vakuumkoppar för TVN-balken.
  Kontakta vår reservdelsavdelning för pris.

 • AlphaCam

  Den effektiva länken mellan ritprogram och maskincenter.
   

  AlphaCam är ett fristående CAD/CAM system för konstruktion och import av 2D eller 3D CAD ritningar som görs klara att sätta verktygsvägar på. Programmet finns i versioner från enkel 2D bearbetning till avancerad 5 axlig bearbetning med samtidig interpolering av 5 axlar.

  AlphaCam är Windows baserat och är öppet för anpassning för egna behov och önskemål via programmeringsspråket Visual Basic.

 • 2011

  Alla vi på Stenbergs Träteknik önskar er en god fortsättning på 2011, ett år där vi ser fram mot flera intressanta händelser för branschen:

  Den 23 till 26 mars har SCM öppet hus i sina nya utställningslokaler i Rimini.
  Stenbergs Träteknik finns på plats och arrangerar, för dem som vill, en gemensam resa dit.
  Kontakta någon av våra säljare för mer detaljer.

  Det riktigt stora eventet är naturligtvis LIGNA i Hannover den 30 maj till 3 juni.
  På det enorma mässområdet ställer i stort alla Europas maskin och verktygstillverkare ut sina produkter.

 • Öppettider i helgerna

   

  Torsdag 23 december  Stängt
  Julafton Stängt
   
  Måndag 27 december 8.00 – 16.30
  Tidags 28 december 8.00 – 16.30
  Onsdag 29 december 8.00 – 16.30
  Torsdag den 30 december  8.00 – 12.00
  Nyårsafton Stängt
   
  Måndag 3 januari 8.00 – 16.30
  Tisdag 4 januari 8.00 – 16.30
  Onsdag 5 januari 8.00 – 16.30
  Trettondagen Stängt
  Fredag 7 januari Stängt
     

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • Tänk säkert

  Påskjutare för justersågar
   

  Var rädd om dina fingrar när du arbetar och använd en ”påskjutare” från SCM-group.
  Finns på lager hos Stenbergs Träteknik i Tenhult.

  Glöm inte att köpa en hållare för ”påskjutaren” när du beställer!

 • Portalmaskiner från SCM-Group

  Den andra generationen är här.
   

  Har du fått vårt nyhetsbrev om den nya generationen arbetscenter i portalutförande som nyligen presenterades av Morbidelli och SCM?
  Maskiner med detaljer på sin utrustningslista som låter dig arbeta både snabbare och enklare.
  Se den nya 48 stationers verktygsväxlaren som växlar verktyg på 5 sekunder och det ursnabba automatiska balkbordet som ställer in sig för en ny körning på ännu kortare tid.

  Hör av dig till oss så berättar vi mer om den andra generationen portalmaskiner från SCM-Group.

 • Nils Brunke

  Förstärker på vår försäljningsavdelning.
   

  Vi har nu på maskinavdelningen fått en välkommen förstärkning.
  Nils Brunke som tidigare arbetat med vår reservdelsförsäljning tar nu succesivt steget över till maskinavdelningen och ansvaret för några av våra tyskspråkiga agenturer; Weima, AlKo och Striebig.

  Nils är 25 år gammal, med ett gediget idrottsintresse både som utövare och ledare i bl.a handboll. Han har också en elektrikerutbildning bakom sig.

  Nils kan redan nu ge er ett bra stöd då ni söker efter mobila eller stationära renluftsutsug från Al-Ko, kvarnar och brikettpressar från Weima samt de mästerliga väggsågarna från Striebig.

 • Vollmer

  VIDA TIMBER AB                  

   Startar jätteverkstad för hantering av bandsågar och huggknivar för koncernens samtliga sågverk.

   I Hjältevad hos VIDA Bruza Timber AB finns denna anläggning som invigdes i början av april 2009.

  Här finns en supermodern maskinpark för slipning, stukning och stellitering av bandsågblad. Här finns även helautomatiska planings-och sträckmaskiner för hantering av banden utan manuellt ingrepp.

  För att se hela maskinparken, klicka här.

 • Slutmässat

  Trä & Teknik 2010 är avslutad
   

  Efter en trög start med få besökare var det tätare i montrarna under mässans två sista dagar.
  Bland nyheterna som presenterades av Stenbergs Träteknik fångade den 5-axliga demonstationen av Morbidellis Universal X5 stort intresse. Centauros CNC-styrda beslagfräsmaskin sågs av de mindre fönster- och dörrtillverkarna som en het nyhet. Den är mycket flexibel och har ett enkelt gränssnitt som varje operatör snabbt lär sig.
  I montern visade vi också bredden av vårt maskinprogram som möter önskemål från de flesta branscher.

  Tack alla ni som besökte vår monter! Vi hoppas och tror på ett fortsatt bra samarbete.

 • Trä & Teknik

  Välkommen till Stenbergs monter B05:62 på Trä & Teknik
   

  Nu pågår förberedelserna inför årets stora maskinmässa i Göteborg. På närmare 400 m2 ställer vi ut bredden av vårt maskinprogram. Kom och se Morbidellis senaste arbetscenter med 5-axlig bearbetning, SCM:s kompakta CNC-styrda borrmaskin, beslagfräsning från Centauro, sprutautomat från Cefla, demonstrationer av Costa bredbandputs och mycket mer.
  Vi finns på mässan för er - Kom och möt framtidens maskiner hos oss.
  På mässan demonsterar också vi ett flertal mjukvaror som hjälper er att effektivicera produktionen.

  Biljetter får ni via Svenska Mässans hemsida.

  .

 • Glad sommar!

  Vi på Stenbergs Träteknik önskar alla er en riktigt härlig sommar!
   

  Efter semestern tar vi nya tag men innan dess hoppas vi att alla har hunnit njuta av sol, vila och värme.

 • Ny hemsida för Stenbergs Träteknik

  Nu är Stenbergs Trätekniks nya hemsida  sjösatt!
   

  Besök vår nya hemsida, www.stenbergstra.se som nu erbjuder en flertal fina funktioner för att stötta er vid maskininvesteringar. Sidan innehåller en enkel maskinkatalog som presenterar ett urval av vårt maskinprogram. Man når katalogen via ikonerna "snickerimaskiner", "industrimaskiner" eller "branscher". Till hösten kommer katalogfunktionen fullt utbyggd visa stora delar av vårt maskinprogram. Skriv enkelt ut eller spara de sidor ni önskar med knappen "SHARE"

 • Trä & Teknik

  Missa inte årets mässa i branschen.
   

  Det drar i hop sig till Trä & Teknik i Göteborg och förberedelserna pågår för fullt. Stenbergs Träteknik ställer ut ett brett maskinprogram bl.a. med 4 st CNC-styrda maskiner varav succémaskinen Morbidelli Universal X5 visar 5-axlig bearbetning. Registrera er redan nu för gratis biljett HÄR
   

Svensk Innovativ Träteknik | Besöksadress: Tegelvägen  4, 560 31 Tenhult| Box 53, 560 27 | Tel. 036-353750 | Fax: 036-18 46 30 | info@s-i-t.se