Läckes Måleri


I Sävsjö, mitt i de småländska skogarna, verkar Läckes Måleri. Sven Peterssons far startade företaget 1957 vars nuvarande verksamhetsområde, lackering, har funnits sedan 1980. Idag är de sju stycken anställda och omsätter omkring åtta miljoner kronor. Läckes Måleri som vill ligga i framkant i teknik har nyligen investerat i en ny lackeringsmaskin från S.I.T samarbetspartner Cefla.

”Ceflas maskiner är de bästa som finns på marknaden”

S.I.T. och Läckes Måleri har en lång relation som daterar ända tillbaka till 1998. Det var på den tiden som S.I.T gick under namnet Stenbergs. Cefla, S.I.T samarbetspartner, har varit Läckes maskinleverantör i många år.

När det nu var dags att byta ut den gamla sprutautomaten mot en ny, besökte Läckes Måleri, Ligna-mässan i Hannover och bland annat Ceflas monter med S.I.T. Med ett behov att kunna förlita sig på en stabil industrimaskin med hög kapacitet föll valet ännu en gång på en maskin från Cefla.  

– Vi tycker att Ceflas maskiner är de bästa som finns på marknaden, säger Sven Petersson.

Cefla Easy Sprutautomat

CEFLA EASY SPRUTAUTOMAT MED ÅTERVINNING

SIT-Sven_300px.jpg


En snabb installation

Installationen av sprutautomaten startade på måndag eftermiddag och produktionen var igång igen på fredag samma vecka.

– Det gick oerhört fort, säger Sven.

En servicetekniker från Cefla tillsammans med tekniker från S.I.T skötte installationen och utbildade dem i hanteringen av maskinen.

– De var jätteduktiga och sprutautomaten är mycket lätt att programmera och handskas med.

Ökad produktivitet och output

Sprutautomaten har en kort och enkel ställtid vilket har ökat företagets produktivitet och output.

– På kvällen lägger vi en halvtimme på rengöring av sprututrustning, filter och återvinningsenhet och  då är den i princip klar att köra igång igen på morgonen efter.

Effektiv återvinning av lack

Lacken som de använder sig av är vatten-buren UV och betydligt dyrare än traditionell lack. Att sprutautomaten då effektivt återvinner lacken är oerhört viktigt för Läckes Måleri. Det är ett måste för att få ekonomi i processen, berättar Sven

Ceflas unika rengöringsteknik

Sprutautomaten har en unik rengörings-teknik som är snäll mot matarmattan, berättar Sven. Tack vare denna unika teknik har mattan en lång livslängd och minimal underhållskostnad.

– Den gamla mattan använde vi i sju år och vi hade kunnat köra den lite till.

Mattans långa livslängd och ett smidigt byte gör att de slipper långa driftstopp.

När vi lämnar Läckes Måleri är produktionen i full gång och nästa skift ska snart ta vid.

– Jag ska inte sticka under stolen med att allt har fungerat jättebra, avslutar Sven.


Läs mer om Cefla Easy Sprutautomat med återvinning

Svensk Innovativ Träteknik | Besöksadress: Tegelvägen  4, 560 31 Tenhult| Box 53, 560 27 | Tel. 036-353750 | Fax: 036-18 46 30 | info@s-i-t.se