Mamut Möbler & Inredningar

Mamut Möbler & Inredningar har investerat i en ny kantlistmaskin

Hos Mamut Möbler & Inredningar i Staffanstorp är produktionen i full gång strax innan eftermiddagskaffet. Företaget grundades 1997 och är ett finsnickeri som tillverkar, designar och formger produkter, möbler och inredning till både det personliga hemmet och offentliga miljöer.

Relationen med S.I.T går långt tillbaka och har återigen resulterat i en ny maskin. Denna gång är det den flexibla och högproduktiva kantlistmaskinen, Olimpic k560, som har flyttat in i snickeriets lokaler.
– Det är en komplett maskin, ut kommer en färdig produkt som inte kräver något efterarbete. Jag uppskattar att det går tre gånger snabbare med den nya maskinen tack vare att det inte behövs någon manuell hantering, säger Jonas Dahlberg, grundare av Mamut Möbler & Inredningar.

Effektivare produktion med smarta egenskaper

Olimpic k560 är utrustad med ett hetluftsaggregat för laserkantlist. Tidigare limmades listen på men med aggregatet smälts den istället på.
– Det blir en väldigt fin fog mellan materialen, säger Jonas och visar på ett exemplar.
Han berättar vidare om maskinens övriga fördelar som att det är enkelt att byta kantlister och att rengöra limgrytan. Operatörens programmering underlättas av en bra mjukvara. 

En trygg samarbetsrelation är värdefullt

– Att ha ett bra samarbete med människor som vi litar på är värt mycket, därför valde vi att återigen vända oss till S.I.T, avslutar Jonas. 

mamut_300.jpg

 Jonas Dahlberg, Mamut Möbler & Inredningar, framför sin nya Olimpic k560


Svensk Innovativ Träteknik | Besöksadress: Tegelvägen  4, 560 31 Tenhult| Box 53, 560 27 | Tel. 036-353750 | Fax: 036-18 46 30 | info@s-i-t.se