Östra Snickerifabriken

Morbidelli m400, en kraftig och högproduktiv CNC-maskin

Morbidelli m400, har tagit huvudrollen i Östra Snickerifabrikens lokaler i Halmstad.
– Det är en 5-axlig maskin som vi använder till princip allt vi producerar. Trappor, skåpsgavlar och receptionsdiskar kör vi exempelvis via den nya maskinen, säger projektledare David Håkansson Nehlmark.

Östra Snickerifabriken grundades 1952 och producerar specialanpassade och designade inredningar till kommersiella miljöer såsom hotell och butiker. IKEA Hotell i Älmhult är exempelvis ett av deras projekt. Uppdragen kräver stabila maskiner och de har investerat i en CNC-maskin som förenklar det dagliga arbetet och som möjliggör komplex bearbetning.

Det automatiserade arbetsbordet förenklar och sparar tid

När de stod i valet mellan olika maskiner var det automatiska arbetsbordet en avgörande egenskap hos Morbidelli m400.
– Den tidigare maskinen krävde att vi ställde in kopparna på arbetsbordet för hand. Denna maskin har ett automatiskt arbetsbord vilket är betydligt enklare och gör att vi också sparar tid, säger Samuel Tegemo som är CNC-operatör på Östra Snickerifabriken.

Ett nytt sätt att programmera med 3D-programmering

Morbidelli har ett nytt sätt att programmera som skiljer sig från tidigare traditionell kodknackning.
– Programmeringen och då framförallt mer komplicerade programmeringar är betydligt enklare tack vare att maskinen är utrustad med Maestro 3D-programmering, berättar Samuel. Maestro är en programvara som används för att designa och programmera specifika maskinoperationer för varje produktionsprocess, t.ex dörr- och fönsterkarmar, dörrar, trappor, möbler m.m. Att operatörspanelen är flyttbar på hjul och att maskinen är lätt att rengöra är även det starka egenskaper. Samuel tillägger:

– Om något uppstår går det alltid att ringa en servicetekniker som S.I.T förmedlar och få hjälp. Det är aldrig några problem utan de levererar alltid en lösning.

ostra_1200.jpg

Samuel Tegemo, CNC-operatör på Östra Snickerifabriken, programmerar Morbidellin.

Svensk Innovativ Träteknik | Besöksadress: Tegelvägen  4, 560 31 Tenhult| Box 53, 560 27 | Tel. 036-353750 | Fax: 036-18 46 30 | info@s-i-t.se